Koninklijke

Carambole Biljartclub D.L.S. Roeselare

GESCHIEDENIS

Carambolebiljartclub De Lustige Stooters, kortweg: BC DLS Roeselare werd opgericht in de februari van het jaar 1965. Thuishaven was lokaal De Gilde aan de Ardooisesteenweg te Roeselare. DLS floreerde er gedurende 20 jaar tot in september 1985 toen het lokaal gesloten werd. Gedurende een kort intermezzo in De Rubens aan de Consciencestraat van september 1985 tot in april 1986 de uitbater failliet ging, werd wel een belangrijke stap gezet: voor het eerst organiseerde DLS een biljartprijskamp waarvoor in totaal 158 inschrijvingen genoteerd werden. Meteen was de club vertrokken voor een lange reeks prijskampen die tot vandaag nog altijd voortduurt en waardoor de voorheen chronisch lege clubkas voorgoed gespijsd werd. Mei 1986 verhuis naar De Rodenbach in de Zuidstraat waar DLS een nieuwe start nam met onder andere de eerste deelname aan het Intercommunaal Tornooi, waaraan de vereniging nog altijd deelneemt. Wanneer nieuwe uitbaters bij verbouwing de biljarttafel naar de bovenverdieping verbanden, ging het snel bergaf met DLS. Februari 1991 verhuisde DLS naar het Ceulemans Snooker Centrum aan de Noordstraat. Een nieuwe groeiperiode werd ingezet. Voor het eerst beschikte DLS over 3 biljarttafels. Hier zag de Superprestige Overband onder impuls van DLS het levenslicht. Superprestige welke tot op heden een succesformule blijft. Na weerkerende problemen met de uitbater, verhuisde DLS in november 2004 naar Taverne Arena opnieuw aan de Ardooisesteenweg, waardoor we kunnen zeggen dat DLS na omzwermingen terug thuis gekomen is. Terug naar de roots, terug naar Krottegem.

DOELSTELLINGEN

DLS wil in de eerste plaats een vriendenclub zijn! Wij willen in een gezonde, vriendschappelijke sfeer onze leden de kans geven hun sport te beoefenen zowel binnen de eigen clubcompetities als in competities van de KBBB. Dit kan voor iedereen: zowel de liefhebber met een lage moyenne als voor de betere speler,

CLUBCOMPETITIES

Wij organiseren 4 clubcompetities: vrij spel, bandstoten en 3-banden klein en matchbiljart. (bij ons vindt de liefhebber 4 tafels 2.30m en 2 matchtafels). Minstens eens per jaar wordt een ledenprijskamp met gezellig samenzijn georganiseerd.